Și-au construit casa visurilor cu doar 5.000 de euro, iar acum trăiesc în lux și sunt foarte fericiți! Și tu poți face asta, cu bani puțini! Uite cum arată fabuloasa locuință:

Un cuplu din Texas, SUA, a construit cea mai interesantă casă din lume. În acelaşi timp şi ieftină, şi practică, şi eficientă.

Loading...

E vorba de o casă „mobilă”, ridicată pe fundaţia unui trailler. Pereţii sunt din lemn, iar la acoperiş au folosit ţiglă. Casa are aproximativ 10 metri pătraţi şi este compartimentată asemenea unei rulote: o cameră, o baie şi o chicinetă.

Toată investiţia s-a dus în maximum 5000 de euro, iar preşedinţii sunt foarte mândri de realizarea lor. La început, proiectul a fost o joacă, dar cum lucrurile au luat amploare, au decis că trebuie să-şi facă public cazul, pentru a le urma şi alţii exemplul. Casa nu costă foarte mulţi bani, dar, e drept, în sezonul rece, ar fi frig în locuinţa mobilă. Totuşi, chiar şi aşa, noi spunem că investiţia merită făcută.

Loading...

CITESTE SI: Ai visat la o casă pe care să o ai la cheie în doar câteva zile? Un român a revenit în țară cu o super idee de afacere inedită! Aceasta este cea mai ieftină locuință! Costă doar 9.000 de euro și este ușor de montat!

O idee de afacere inedită a fost pusă pe picioare la Timişoara. Robert Fogarassy a lucrat vreme de 4 ani în Franţa, iar de acolo a “importat” locuinţele din containere maritime. Ecologice, uşor de montat şi, mai ales, ieftine!

Ai visat la o casă pe care să o ai la cheie în doar câteva zile? Iată că acum e posibil. O firmă din Timişoara, “Eco Modul Home” a adus din Franţa un concept inedit, casele din containere maritime. Concret, firma achiziţionează de la Viena containerele, fie noi, fie second-hand, pe care apoi le transformă în locuinţe, informează adevarul.ro. O casă Eco Modul Home se construieşte într-un sfert din timpul de realizare al unei case tradiţionale, sau chiar mai puţin. „Casele Eco Modul Home sunt construite în fabrica noastră, timpul necesar pe teren fiind cel de instalare pe fundaţie. Această ultimă fază se realizează în câteva săptămâni, sau chiar zile. Faţă de 1-2 ani necesari pentru construcţia unei case tradiţionale”, spune Robert Fogarassy.

Cei de la Eco Modul Home nu au nici o limită în construcţia unei locuinţe modulare din containere maritime. Există câteva modele în catalogul lor, lucrează cu designeri şi arhitecţi, însă clientul poate să vină cu propriile proiecte, astfel încât să fie ceva unic. „Casele pot fi realizate din unul sau mai multe module din containere maritime, în funcţie de suprafaţa pe care o doriţi. Aceste module sunt de diferite dimensiuni şi se pot utiliza în orice combinaţie. Pot fi îmbinate pe orizontală sau pe verticală. Se taie, se sudează, totul e făcut de noi de la A la Z“, a explicat Fogarassy.

 

„Casele modulare au incluse în preţ instalaţia de apă şi de electricitate, transportul casei în locaţia în care va fi amplasată, macaraua pentru poziţionarea acesteia şi racordarea exterioară a casei la reţelele de apă, canalizare, gaz şi electricitate“, a mai spus reprezentantul firmei. Opţional, clienţii mai pot solicita contra-cost aer condiţionat, centrală electrică, şemineu, alarmă antiefracţie, alarmă antiincendiu, videocamere de supraveghere, mobilier pentru dormitoare, mobilier de bucătărie cu echipament complet, fosă septică.

 

Locuinţele sunt eficiente energetic. Se foloseşte o izolaţie de 30 de centimetri, faţă de circa 10 centimetri la o casă normală. De asemenea, pot fi montate oriunde, pe orice teren, în pădure sau pe malul apei. Şi în privinţa preţurilor, casele modulare sunt foarte convenabile. Sunt două variante de containere maritime: de 15 mp şi de 30 de mp. Preţurile sunt între 9.000 de euro (o locuinţă dintr-un singur container modular), 13.000 de euro o cabană, până la 18.000 de euro o locuinţă care are dormitor, living, bucătărie, baie. În aceste preţuri intră şi dotările interioare, cu mobilier minimal, cele necesare pentru bucătărie şi baie.

CITESTE SI: Este cea mai de succes invenție apărută în România! Uite cum poate utilizarea unei pompe de căldură să fie o alegere net superioară față de centrala pe gaz, pe lemne sau electrică, dacă stai la casă! Toți mai mulți apelează la această soluție!

Construcția unei case este un proces complex care implică nu doar aspectul financiar, cât și o serie de decizii importante. Confortul termic este bineînțeles un aspect esențial, iar când vine vorba de căldura la casă sunt luate în considerare centralele clasice care fucționează cu combustibil solid, gazos sau pe bază de electricitate.

Tehnologia avansează, este important să fim deschiși la soluții noi. Pompele de căldura sunt în străinătate o realitate bine încetățenită, deja cu vechime. Foarte cunoscute în alte țări, încurajate de stat și subvenționate, pompele de căldura sunt în România încă o necunoscuta pentru multi dintre noi.

Află cum poate utilizarea pompelor de caldură să fie o alegere net superioară față de centrala pe gaz, pe lemne sau electrică, dacă stai la casă.

Ce este o pompă de căldură?

Așa cum știm principiul de funcționare al centralelor pe gaz, cu lemne sau electrice, primul pas foarte important este să fie cunoscute pompele de căldură. Ce sunt ele și ce fac pentru confortul casei?

Pompele de căldură cu cel mai mare succes de utilizare sunt pompele geotermale, cunoscute și sub denumirea de pompe de căldură sol-apă. Mai există și pompe de căldura aer-apă sau apă-apă.

Pompele de căldură geotermale, așa cum și numele o spune, utilizează energia stocată în pământ. Deci foarte important de punctat încă de la început este faptul că pompa de căldură sol-apă furnizează căldura în casă, pe baza energiei regenerabile, deci acest lucru înseamnă costuri extrem de reduse cu plata facturilor și protejarea mediului (lipsa emisiilor de noxe).

Cum funcţionează o pompă de căldură?

O pompă de căldură are în componență trei aspecte: 1. forajele (cu sonde verticale sau orizonatale); 2. pompa de căldură (amplasată în camera tehnică sau în orice loc din casă, nu exista restricții) și 3. sistemul de încălzire din casă (calorifere, încălzire prin pardoseală).

Pompa de caldură geotermală transferă caldură din pământ spre casă. Există un schimb termic între cele 3 componente mai sus menționate. Acest proces are loc cu ajutorul unui agent termic format din apă și glicoli.

Foarte important, pompa de căldură asigură încălzirea pe timpul iernii, dar și răcirea casei pe timpul verii (atunci când ciclul se inversează), plus apă caldă menajeră.

De ce să alegi pompele de caldură în locul uneia pe lemne, gaz sau electrică?

Pompa de căldură geotermală folosește energia înmagazinată în pământ sub formă de căldură, deci o sursă naturală inepuizabilă, spre deosebire de centrala pe gaz sau pe lemne. Acest lucru înseamnă că este cea mai economică sursă de încălzire. Facturile tale vor fi mult scăzute. Ține cont că prețul gazului nu rămâne același, prin urmare scumpirea acestuia va însemna și costuri mărite cu centrala pe gaze. Cu o pompă de căldura nu depinzi de furnizorul de gaz metan și nici nu ești îngrădit de necesarul termic redus al unei centrale electrice.

În al doilea rând trebuie menționat confortul sporit pe care ți-l oferă o pompă de căldură. Ai un singur sistem atât pentru încălzire, dar și pentru răcirea casei (deci aparatele de aer condiționat montate pe pereți nu vor mai fi necesare). Nu ai nevoie de spațiu de depozitare pentru peleți, lemne, nu trebuie să faci nicio curățare, pompele de căldură nu au nevoie de verificări periodice, revizii sau supraveghere atentă, deci nu prezintă risc de explozie sau alt pericol.

Nu în ultimul rând, un aspect foarte important este cel al protecției mediului înconjurător. Pompele de căldură încurajează așadar reducerea emisiilor de dioxid de carbon, reducerea consumului și a importului de gaze.

Pompele de căldură sunt o investiție financiară mai costisitoare, deci nu intră în discuție comparația cu achiziția centralelor pe gaz, electrice, pe lemne. Dar, foarte important de subliniat, această investiție se amortizează în câțiva anidatorită facturilor scăzute (de 4-5 ori mai mici).

CITESTE SI: Așa da! Acesta este primul oraș din România care trece la iluminat public pe baza energiei solare și nu doar atât! Care sunt beneficiile:

Oraşul Deta din județul Timiş este printre puținele din ţară în care iluminatul public este asigurat parțial de energia solară, informează digi24.ro.

Împreună cu oraşul Vârşeţ din Serbia, administraţia locală a accesat un program cu finanţare europeană, astfel că mai multe străzi din oraş vor fi iluminate cu ajutorul energiei solare.

Proiectul, finanțat prin Programul IPA de cooperare transfrontalieră România-Serbia, a costat peste 250.000 de euro.

În prezent, două cartiere din oraşul Deta sunt iluminate cu ajutorul panourilor fotovoltaice care captează energia solară și o transformă în curent electric.

În cadrul proiectului au fost înlocuiți 50 de stâlpi obișnuiți de iluminat stradal cu 50 de stâlpi pe care au fost montate lămpi cu LED-uri de ultimă generație, acestea fiind alimentate de curentul electric produs de panourile fotovoltaice.

Dacă timp de șapte zile nu este soare, stâlpii vor trece automat pe vechiul sistem, astfel că orașul nu va rămâne fără iluminat public, mai notează digi24.ro.

În urma implementării proiectului european, consumul de curent din orașul Deta a fost redus cu 8%. Administrația locală speră ca pe viitor tot oraşul să fie iluminat cu ajutorul lămpilor cu LED-uri. Orașul are o populație de numai 6.200 de locuitori.

„Am valorificat oportunitatea de a obține bani europeni destinați instalării unor panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică solară, lucru de care suntem mândri. Suntem parteneri în proiect cu Public Enterprise VAROS Vrsac din Republica Serbia”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Petru Roman, primarul orașului Deta.

CITESTE SI: Acesta este orașul fantomă, este plin de proprietăți de lux, dar nimeni nu locuiește aici! Mai mult de 100 de vile sunt încă goale…

Localnicii il numesc „Orasul mortilor”, un peisaj urban dezolant in care nu exista locuitori.

Mai mult de 100 de vile sunt inca goale, dupa ce au fost construite acum sase ani pentru localnicii din orasul chinez Beihai, din regiunea autonoma Guangxi Zhuang.

 

Locuintele au fost ridicate pentru a primi noua clasa de oameni bogati care trebuiau sa investeasca in imobiliare si sa cumpere proprietatile cu peste 285.000 de lire sterline.

 

Cetatenii chinezi nu au voie sa investeasca in imobiliare in afara tarii, asa ca se astepta un adevarat boom in zona. S-au construit orase intreggi cu mall-uri, autostrazi si parcuri, insa toate au ramas nelocuite din cauza distantei de marile centre economice.

 

Cativa muncitori, unii dintre ei cu salarii de 2 dolari pe zi, au investit banii familiei pentru a cumpara proprietatile, insa nu s-au putut muta in ele dinca cauza distantei uriase fata de centrele comerciale.

Loading...